Εύρυθμη ατμοσφαιρική κυκλοφορία

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη) θα επηρεάσει με βροχές και καταιγίδες βασικά το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Β. Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και θα ανέβουν οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας. Την Πέμπτη (9/11) ο καιρός γενικά θα είναι βελτιωμένος με ανέμους δυτικών διευθύνσεων ως 5 μποφόρ και θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή (10/11) οι βροχές θα επιστρέψουν στη ΒΔ Ελλάδα και οι άνεμοι στα δυτικά θα γίνουν Ν-ΝΑ ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σαββατοκύριακο (11-12/11) οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 5 με 7 μποφόρ και οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά υψηλές ιδιαίτερα στα ανατολικά και τα νότια.

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8-11-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες που θα αρχίσουν από τη Δ. Μακεδονία. Άνεμοι Α-ΝΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Δ-ΝΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Ν-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Β. Αιγαίο από το απόγευμα. Άνεμοι Ν-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι ΝΑ έως ΝΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι Α-ΝΑ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς.


11 σχόλια:

  1. Δύσκολη η πρόβλεψη γι'αυτές τις μέρες όπως φαίνεται. Οπότε ας περιμένουμε κι ας εκπλαγούμε είτε έτσι είτε αλλιώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η επέλαση του θηρίου:

    https://drive.google.com/file/d/1jD7wKkD89t9wltc1MdJew9EVymIGHXQg/view?usp=sharing

    Πηγή: https://www.meteoblue.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Σου δίνω το πλήρες λινκ:
      https://www.meteoblue.com/el/%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%82/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%ce%91%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1_%ce%95%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%94%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1_264371?day=2

      Κάτω από την πρόγνωση είναι η δορυφορική.

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους.ηθελα να ρωτήσω,που μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στους χάρτες υετου του ευρωπαϊκού μοντελου; Μου κάνει εντύπωση που δεν είναι εύκολα διαθέσιμοι στο κοινό.ευχαριστω

    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά αυτό που γράφτηκε για Γενική και όχι επιλεκτική κακοκαιρία το ΣΚ πάπαλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, τα τρία πράγματα που μπαγιατεύουν πιο γρήγορα από όλα τα άλλα είναι οι προγνώσεις, οι εφημερίδες και τα ψάρια!

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω άλλο ένα; Και οι προεκλογικές "δεσμεύσεις".

      Διαγραφή
  6. Πάντως για την Αττική η όλη ιστορία είναι για γέλια. 3 μέρες βουίζουν τα κανάλια, οι διάφορες ιστοσελίδες γράφουν ιστορίες για αγρίους (ευτυχώς όχι αυτή εδώ) και όλο αυτό για 5 χιλιοστά και μία σκάρτη ώρα βροχής; Για την ιστορία, ξεκινήσαμε με συννεφιά, συνεχίσαμε με ένα εντυπωσιακό σκοτείνιασμα και ένα 10 λεπτο ισχυρό ξέσπασμα. Ακολούθησε ένα ημίωρο χαλαρής καλής βρόχόπτωσης και πάπαλα. Ήλιος λαμπρός πλέον επικρατεί στο λεκανοπέδιο. Βεβαίως, δεν υποτιμώ τη δυναμική αυτής της κακοκαιρίας, αλλού έβρεξε πολύ (Ιόνιο, Μεσσηνία κλπ) αλλά για την Αττική, για να τα βάζουμε όλα στη σωστή βάση, μιλάμε για 1 ώρα βροχής. Το Σάββατο έβρεξε πιο πολύ στη Βόρεια Αττική, αλλά πιο "αθόρυβα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεσσαλονίκη να δεις φίλε μου που μέχρι στιγμής που γράφω το σχόλιο δεν έβρεξε ούτε για 2 λεπτά!

      Διαγραφή